Artikkel

Verdens vakreste?

Denne boka ble jeg nesten forelsket i! Så vakker layout, så inspirerende i tekst og oppskrifter. Det er en kokebok for den som vil inn i raw-food-verdenen, for den som vil begynne å spise litt sunnere, for den som vil leve mer basisk, for den som vil prøve noe helt nytt og annerledes.

Riktignok inneholder den mye søtt i form av frukt og bær og søtningsstoffer, men livet kan ikke leves fullt og helt uten noen innsmett av det søte, synes jeg. Vi trenger bare ikke å drukne oss i det, og det finnes også masse gode oppskrifter på frokost, forretter, supper, salater, sauser, dressinger, brød, kjeks, tortillas og drikke. (Forresten, hvor gode de er, vet jeg ikke, jeg har ikke testet dem ut enda.

Men det skal jeg, og kommer helt sikkert tilbake hit med noen av dem.) Uansett er jeg temmelig sikker på at de må holde det de lover, for de er basert på det suksessfulle restaurantkonseptet til Café Gratitude i San Fransisco, Berkeley, Marin og Los Angeles.

Titlene på matrettene er de mest kreative jeg har sett, som I am Renewed, I am Grateful, I am Peaceful, I am Generous, I am Worthy….. Tenk for en fantastisk energi det må dannes i de kafélokalene etter hvert som bestillingene suser gjennom rommet, igjen og igjen, dag ut og dag inn.

Jeg bestilte boka på www.amazon.com  Den heter: I am Grateful Recipes & lifestyle of Café Gratitude av Terces Engelhart with Orchid. North Atlantic Books, Berkeley, California, 2007.