Artikkel

Bilde_wraps av grønnsakspulp-2
Har du en juicemaskin, og lurer på hva du skal gjøre med alle grønnsaksrestene som blir igjen etter at du har kostet på deg et glass eller to med nydelig ferskpresset juice? Og blir det ikke noe særlig av alle de knekkebrødene og brødene det tipses om at du kan lage med disse restene, så har jeg et forslag:
Lag wraps! Det er så enkelt, og det blir så godt.

Du erstatter væsken som er borte med vann, og tilsetter salt og godt med krydder, siden en del smak har forsvunnet med saften. Du blander inn Fiberhusk som har en fantastisk bindingsevne. Så brer du den utover en stekeplate, og steker den myk og saftig.
Så deler du den i store eller mindre biter. Hvis deigen fylte hele stekeplaten, kan den deles i fire store firkantede wraps, eller for eksempel i seksten mindre tapasstørrelser som her.
Bilde_wraps av grønnsakspulp-1

Kanskje passer det best å lage en stor rund? Den på bildet under har bare litt rødbete, i motsetning til den på bildet over, som i tillegg fikk noen skjeer tomatpuré.

Bilde_wraps av grønnsakspulp-3

De er lette å rulle sammen og kan brukes akkurat som en vanlig lefse – du kan for eksempel ta på et smørepålegg og ha med som niste, fylle den med middagsrester eller ha den som tilbehør til salat.

Bilde_wraps av grønnsakspulp-4

Her er den fylt med tacosaus og kikertkarri. (Noen bananskiver og rosiner sammen med karrien er kjempegodt. Jeg lærte det av  moren min for lenge siden – hun hadde lært det av noen indere vi kjente, og vi spiste alltid karri på denne måten hjemme.) Bilde_wraps av grønnsakspulp-6

Her kommer en litt omtrentlig oppskrift på wraps av grønnsakspulp. Håper det er OK. Du kommer uansett til å lykkes så lenge du husker å smaksette rikelig og ha i Fiberhusk. De blir ulike i størrelse og smak, avhengig av hva og hvor mye du juicer. Men det blir kjempegodt, så lenge juicen du lagde ble god 😀
(Et tips for at den blir god, er å sørge for å balansere smaken med nok sitron, ingefær og kanskje noe søtt som eple eller appelsin sammen med nesten hvilke som helst rotgrønnsaker, stangselleri, agurk, kål)

WRAPS AV GRØNNSAKSPULP – oppskrift
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Ha grønnsakspulpen i en bakebolle.
Tilsett vann litt etter litt mens du rører – så mye vann at konsistensen blir som havregrøt. Det er omtrent 1/4 til 1/3 mengde vann i forhold til grønnsakspulp.
Konsistensen skal være så bløt at du enkelt kan stryke den utover stekeplaten med en slikkepott.
Krydderforslag per stekeplate:
En stekeplate tar omtrent 5-6 dl ferdig deig om du stryker tynt utover.
1 ts salt
1 ts malt pepper
1 ts grønnsaksfond eller grønnsaksbuljongpulver
2 ss tomatpuré
1 ss tørket oregano
1 ts malt ingefær, om du ikke har brukt det under juicingen
1 ss Fiberhusk

Kanskje får du strøket den helt ut i kantene og kan dele i firkanter etterpå, eller du går for en eller flere runde versjoner. Jo tynnere du får dem, jo mer delikate blir de. Jo jevnere tykkelse, jo jevnere stekt blir de.

Stek på bakepapirkledt stekeplate på midterste rille i omtrent femten-tyve minutter.
Den er ferdig når den er tørr oppå og skal ikke ha tatt særlig brunfarge.

Lurer du på om det er noe næring igjen i grønnsakene etter at de er juicet?
Juice er sunt, men få med deg fruktkjøttet også, står det om i denne artikkelen på Forskning.no

Vel bekomme 🙂

/!\ error getUserMedia.