Artikkel

 

Disse glutenfrie wrapsene er veldig raske å lage – bare å blande røra, stryke den ut over stekebrettet og la dem steke seg selv i omtrent 20 minutter.

Jeg lager dem ganske ofte, og varierer litt på ingrediensene, både i deigen og hva jeg fyller dem med. Det enkleste og beste i røra tror jeg er bare masse  revet squash. Den gir mye saftighet. Litt revet gulrot gir mer gyllen farge, så den får bli med og erstatte noe av squashen av og til.

Den største utfordringen er å ikke lesse på med for mye fyll, da blir de vanskelige å rulle sammen og ikke helt enkle å innta som fingermat.
Masse friske salatblader i bunnen går fint, de pakker seg godt sammen om du lager  forholdsvis faste ruller.

De er så milde på smak at hvilket som helst fyll passer godt i.
Bruk gjerne litt kraftige krydrede smaker og noe som gir saftighet, som en god saus, dressing, hvitløkstahini, sriracha, søt eller sterk chilisaus, hummus, mayo, guacamole eller cashewrømme. All bakst med kikertmel gir et litt tørrere bakeresultat enn mel med gluten, derfor er det en fordel å være raus med dressingen.

 

De kan fylles med nesten hva som helst – tenk deg at dette er brødet du spiser sammen med middagen/lunsjen, men i stedet for at det er ved siden av, ligger det rundt maten: Middagsrester, stekte bønner eller sopp, salatrester, ovnsbakte grønnsaker, burgere i biter, posteier, pateer…. eller bare de  friske grønnsakene du har tilgjengelig der og da.  Sammen med kryddere, friske urter som oregano, basilikum, dill, persille eller koriander og masse dressing blir det godt!

De blir bedre om de får stå litt og la smakene blande seg, etter at de er sammenrullet på wraps-vis. Jeg innrømmer gjerne at det er den vanskeligste biten for meg, i hvert fall når jeg insisterer på å bruke matpapir i stedet for plastfolie – men med litt strev, fryseteip og tiden til hjelp går det greit.

De er fine å ta med som niste, til lunsj, kvelds, middag og som et mellommåltid.

WRAPS AV SQUASH OG KIKERTMEL – oppskrift
(Gir 4 medium eller 3 store wraps – du kan eventuelt doble oppskriften, sette på varmluft og ha to stekebrett i ovnen samtidig.
Da lønner det seg å snu brettene og å la dem bytte plass etter halve steketiden.)

3,5 dl revet squash, tettpakket
1,5 dl kikertmel
1 ts havsalt
1/2 ss Fiberhusk (psylliumfrøskall)
2,5 dl + to spiseskjeer vann

1. Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme og kle et stekebrett med bakepapir.
2. Riv squash (eventuelt skrell den først om du ikke vil ha med de grønne prikkene i deigen)
3. Rør inn kikertmel, salt, fiberhusk og vann og  bland godt.
4. Stryk røra jevnt utover med en slikkepott. Jo jevnere den strykes, jo mer jevnt stekt blir wrapsen.
5. Den er ferdig etter omtrent 20 minutter, når du kan legge håndflaten din lett på den og kjenner at den er tørr.
6. La den kjølne på stekebrettet, da blir den fast nok til at den kan håndteres uten å slå sprekker.

TIPS:
*Steker den for lenge, slik at den blir litt sprø, eller du ikke har strøket røra helt jevnt utover, så de tynneste partiene blir mer stekt, kan du legge et rent glasshånkle, fuktet og godt oppvridd, over. Det gir mykheten tilbake.

*Legg fyllet på de tre firedelene nærmest deg, da blir det enkelere å rulle den sammen uten at fyllet sklir ut mot slutten av rullingen.

*Bildene er fra to ulike typer wraps:
– Den ene ble fylt med hummus, salatblader, soltørkede tomater, ovnsbakte grønnsaker, tomat, agurk og frisk koriander.
– Den andre ble fylt med salatblader, tomatskiver, gulrotstrimler, raust med tomatpassata, sorte bønner, rå løk, hvitløk, chili, spirer, frisk koriander, mye paprikapulver og malt spisskummen. Nam, nam – den siste ble best og var raskest å lage 🙂

*Jeg brukte  Änglamark sin tomatpassata fra kartong: Økologisk, ren og kjempegod.

/!\ error getUserMedia.