Artikkel

rødbeteburgere B

En erkjennelse: Å lage middag med minst to forskjellige tilbehør, gir størst middagsfølelse og oftest mest tilfredshet.

En innrømmelse: Å lage middag der alt er i samme panne, form, gryte eller skål (les wok, ovnsrett, en suppe eller salat) virker minst arbeidskrevende.

Og enda en innrømmelse – det blir oftest den siste varianten her i huset. Og desto større lykke når jeg for eksempel har laget rødbeteburgere med tilbehør. Tar det egentlig lengre tid? Er det egentlig mer arbeidskrevende? Tror ikke det, og aner ikke hvor motstanden egentlig kommer fra…

Blomkålmosen er enkel: Del i biter, ha i olje og krydder, bak mør, bland inn kokosmelk og mos den jevn. Den kan gjøres enda enklere ved å koke blomkålen mør i stedet for å ovnsbake den. Oppskriften finner du her: http://basiskmat.com/?p=1027

Grønnkålchips er også enkelt, kluet er å ikke lage så mye. Du kommer langt (til to personer) med ett stort blad som du vasker, deler i passende biter, klapper tørt med et (papir)håndkle og dekker med en blanding av olivenolje, salt og eventuelt næringsgjær. Du kan ha finmalte nøtter og sitronsaft i marinaden, men det er ikke nødvendig. Oppskriften er her: http://basiskmat.com/?p=1091

Så er det rødbeteburgerne. Også kjappe å blande sammen og steke!
Oppskriften følger nedenunder, jeg må først bare kreditere han som satte meg på ideen: Lars Kjelkenes Giæver har, blant mye annet, tatt initiativet til Facebooksiden ”Veggispreik.” https://www.facebook.com/groups/326627554118917/492665264181811/?notif_t=group_activity

Den siden skal være en motpol til Matprat. Og det er blitt en flott side med mange som engasjerer seg, masse inspirasjon til gode retter, hvor man får kjøpt hva, hva som er best helsemessig og miljømessig sett og lignende. Han postet en dag et innlegg om at hurra, han hadde funnet grønnkål i butikken (Ikke så lett å finne, heldigvis har Mega det her jeg bor…) og nå ble det rødbeteburgere med jordskokkmos og grønnkålchips til middag. Jeg byttet blomkål med jordskokk. Men det spiller ingen rolle. Begge deler er godt, og de passer både i konsistens, farge og smak til burgerne 🙂

RØDBETEBURGERE – oppskrift
(Blir omtrent 8 litt lubne stykker)

1 medium rødbete
1 liten løk, grovhakket
2 fedd hvitløk
2 dl kokte, skylte og avrente (eller bløtlagt natten over) kikerter
1/2  ss Fiberhusk
1 flat ss grønnsaksbuljongpulver
Salt, pepper og timianpulver etter smak (Begynn med å teste ut om 1 flat ts av hver smaker greit )
Rapsolje til steking

Vask, skrell og grovriv rødbeten.
Miks løk, hvitløk, kikerter, Fiberhusk og grønnsakbuljongpulver i en kjøkkenmaskin.
Bland inn den revne rødbeten.

Sett kaldt i 20 minutter så deigen blir fast og lett å steke.
(Det går også greit å steke dem med en gang, om du har det travelt. Pass da på at de er klemt godt sammen før de legges i pannen.)

Form burgere og stek i olje på middels til varm panne.

Ha en supersunn og god middag 🙂

/!\ error getUserMedia.