Artikkel

saktebakte grønnsaker med cherrytomat og oliven-1
Få ingredienser, sunt, raskt og godt!

Lavkostmiddag er det, også.
Det som dro opp prisen her var de svarte økologiske olivenene, til gjengjeld kan de ikke sammenlignes i smak med de konvensjonelt dyrkede.

Saus er egentlig ikke nødvendig, men du kan eventuelt drissle over litt olivenolje når den er ferdig i ovnen.
Men den blir ikke dum med en fyldig hvit saus, heller, så du kan eventuelt koke møre en del løk og to deler blomkål. Kjøres i hurtigmikser, blandes til passende tykkelse med kokevannet og litt plantemelk, og smakes til med estragon, havsalt, hvitløk og gurkemeie. (Tonsåsen Bearnaise, heter den, og er god.)
Eller ta på noen klatter med pesto – her er en oppskrift på en god, melkefri pesto som jeg la ut for en tid tilbake.


SAKTEBAKTE GRØNNSAKER MED OLIVEN  – oppskrift
(2 porsjoner)

1 stor søtpotet (ca 400 g) skrelt og delt i 1,5 cm tykke skiver
1 ss rå, økologisk kokosnøttolje
250 g aspargesbønner (= 1 frossenpose)
250 g selskapserter, (= 1 frossenpose)
14 cherrytomater, gjerne på stilk
20 sorte oliven, gjerne stenfrie
1 flat ts grovt havsalt
nykvernet pepper etter smak
1 ss (= 2 fedd) skrelt og finhakket hvitløk

1. Sett stekeovnen på 180 grader.
2. Legg de skrelte skivene av søtpotet i en liten kjele og kok dem halvmøre, i omtrent åtte minutter.
3. Ha kokosnøttoljen i en ildfast form på ca 20X25 cm
4. Legg blandingen av erter og aspargesbønner i midten.
5. Legg søtpotetskivene litt oppå hverandre langs kortsidene.
6. Fordel den hakkede hvitløken jevnt utover grønnsakene i formen.
7. Strø over salt og noen drag fra peppekverna.
8. Legg på olivenene og cherrytomatene.
(Ikke ta hvitløken til slutt, den vil bli brent om den ligger for høyt oppe)

Sett formen i stekeovnen, litt nedenfor midten, og stek omtrent en time, til tomatene begynner å bli mørkere i fargen.

Kos deg med enkel og smakfull middag:-)

/!\ error getUserMedia.