Artikkel

Når du har fått det til, smaker chipsene nydelig. Knasende sprø, flortynne, passe saltede.

Når du ikke har fått det til, blir de dvaske, myke, seige, rare. Jeg har prøvd noen ganger og opplevd begge deler, denne gangen gikk det ganske bra.

Jeg tror hemmeligheten ligger i riktig temperatur, like løvtynne skiver på alle, nok olje til at de dekkes, men ikke så mye at de bades i den. Det er best om de snus etter omtrent ti minutter.

Og så smaker de best helt ferske, mens de enda er lunkne, med et siste lite saltdryss på.

Da er vel egentlig spørsmålet om det er verdt det? For det tar litt tid. Det er i alle fall sunt snacks, som samtidig smaker godt. Og den kombinasjonen opptrer ikke alltid 😉

Oppskriften er inspirert av Renée Voltaire: Salig blanding, Gyldendal 2011

CHIPS AV ROTFRUKT – oppskrift
(Blir en skål)

3 rødbeter (Eller 6 små. Gulbeter er brukt her.)
1 ss rapsolje (maksimum)
2 ts uraffinert havsalt

Skrell rødbetene (eller hvilke som helst andre rotfrukter, søtpotet blir også godt) og skjær dem i løvtynne skiver med en skarp kniv eller med mandolin.
Legg skivene i en vid bolle og hell over rapsoljen. Rør forsiktig og vend på skivene til alle er dekket av et tynt lag olje.
Legges på bakepapir uten at de dekker over hverandre, og strøs med salt, gjerne fra kvern, så er det enklere å fordele saltet jevnt.

Tørkes til chips på 160 grader varmluft. Etter omtrent ti minutter, når lysebrune, kan de snus og tørke videre i omtrent femten minutter.

Renée Voltaire foreslår at de tørker omtrent i to timer på laveste stekeovnstemperatur, eller i en tørkeovn på 43 grader i omtrent 20 timer.

Når de er lagt over i en skål og er serveringsklare, kan de gjerne forsynes med noen flere saltkorn.

Vel bekomme!

 

/!\ error getUserMedia.