Artikkel
Lettlaget middag som smaker godt og er mettende takket være olje, macadamianøtter og grønne erter.
Bruk de grønnsakene du har, nesten alt passer 🙂
Forvirringen rundt ulike kostholdsretninger ser ut til å øke, og lavkarbo-konseptet er i ferd med å ta innersvingen på mange. En hyggelig leser fortalte at Aftenposten hadde en helseartikkel forleden om at maten på 60-tallet var den beste. Seks måltider daglig, variert og laget fra bunnen av, var det da. Der sto det også at japanske kvinner lever lengst i verden, og de inntar mer karbohydrater enn norske kvinner.
Kanskje det egentlig er så enkelt som å våge å stole på de signalene kroppen sender ut om hva man vil ha, og vite at det antakelig er like forskjellig som vi er forskjellige. Artikkelen hadde en annonse rett ved siden av om støtte til sultkatastrofen. Da blir det hele satt litt mer i perspektiv, og basisk og lavkarbo og antioksidanter og alt sammen blir plutselig ikke riktig så engasjerende…..
Uansett, mat må vi ha, som det heter, og denne middagen er snart klar:
INDISK GRØNNSAKSKARRI – oppskrift
(Til to personer)
1 ss rå, økologisk kokosolje
1 liten bit kålrot, ca 200 gram
2 gulrøtter
1 liten purre
80 g macadamianøtter (Det tilsvarer en liten pose fra Den lille nøttefabrikken)
2 pressede hvitløksfedd
1 potet, ca 100 gram
100 g dypfryste erter
2 ts karri
1 ts malt spisskum
1 ts malt koriander
½ ts malt ingefær
2 ts urtesalt
4 ts sitronsaft
2,5 dl vann
6 ts kikertmel
Varm oljen i en gryte. Tilsett krydderne og hvitløken, ikke ha for mye varme, bare la det surre en stund. Del alle grønnsakene i passe store biter og ha de i gryta. Bland vannet med kikertmel, hell over og la det koke til grønnsakene er møre.
Limebåter er fint å ha som tilbehør, kanskje også en salat.
GOD middag!