Artikkel
Denne drikken er for viderekomne på helsefronten! For de som ser at glasset nesten bobler over av alle de sunne ingrediensene. Som får lyst å helle det i seg som en super start på dagen, i visshet om at dette gjør bare godt for kropp og helse.
En liten klype salt og noen dråper lime eller sitron hever smaken.
Når man presser plantesaften ut av grønnsakene, skal de være mer lettopptakelige for kroppen, samtidig som alle næringsstoffer er bevart. Drikkes den nypresset, er næringsinnholdet høyest. Kroppen får hvile når den slipper å måtte kvitte seg med fiberet i grønnsakene, argumenterer tilhengerne av juicing.
Her er det et inspirerende innlegg om å presse sin egen grønnsaksaft: http://gronnogskjonn.com/2012/04/juicing-fem-om-dagen-i-en-frisk-drink/
Dr. Mercola på www.mercola.com har laget et tretrinns ernæringsprogram for de som vil styrke helsen, og på det tredje og mest avanserte trinnet innfører han inntak av nypresset grønnsaksaft en til to ganger i uken. Se http://www.mercola.com/nutritionplan/index.htm . På sin lett humoristiske måte advarer han at når du er kommet til dette planet begynner folk rundt deg å legge merke til at du er litt ”sær”. Men det er jo bare før de selv har vært syke eller på annet vis blitt inspirert til å prøve 😉
Ross Bridgeford, superinspirator for basedannende kosthold ( www.energiseforlife.com )har juicer og smoothier som sine frokostfavoritter. Velg økologiske varer, jo grønnere jo bedre, salatblader som spinat og andre mørkegrønne grønnsaker samt spirer er også fint, sier han. Og får du ikke tak i økologiske, så legg grønnsakene i eddikvann for å fjerne sprøytemiddelrester, er hans oppfordring.
83-årige Jay Cordich kaller seg «The father of juicing», og du kan abonnere på nyhetsbrev med stadig nye og inspirerende oppskrifter. Her er hans side: http://blog.jaykordich.com/
Kanskje nypresset grønnsakssaft noen ganger i uken blir det nye nyttårsforsettet du ikke visste at du kom til å starte med? 🙂