Artikkel

steinalderknekkebrød-1
Knekkebrød i steinalderversjon med nøtter og mandler gir god og mettende energi. Når nøtter og mandler blir stekt hele eller grovhakkede på forholdsvis snill varme, blir de veldig gode på smak. Dette er nesten som å ta seg en håndfull ristede nøtter og frø, bare at man faktisk kan ha pålegg oppå 🙂

Fint som niste
Det er ikke alltid så enkelt å finne den beste nistematen på landeveien, det er sjelden bensinstasjoner har så mye jeg kan velge mellom, i alle fall. Dette er et fint nistealternativ. Bryt av det du trenger, pakk i matpapir, og ta med pålegg ved siden av. Da holder det seg sprøtt og godt til det skal spises. Prøv for eksempel en smøremyk avokado eller pesto og noen sherrytomater – det smaker godt med noe litt saftig her. I denne rå middagsoppskriften med blomkål i nøttesaus, er det en enkel oppskrift på pesto uten melk.

Denne oppskriften er inspirert av bladet Bake, som har hatt steinalderbrød på menyen.

KNEKKEBRØD MED NØTTER OG FRØ – UTEN KORN – oppskrift
(Blir ett stekebrett)

1 dl valnøtter eller kokoschips
1 dl mandler
1 dl hasselnøtter
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
4 dl vann
1 dl rapsolje
1 ts uraffinert havsalt
1 ss Fiberhusk
Pluss 1 liten ss urtesalt eller havsalt rett før den settes i ovnen

Grovhakk nøtter og mandler litt. (Det går fint å la være, selv om hasselnøttene gjør overflaten litt humpete.)
Bland alt godt, unntatt Fiberhusk, og la stå natten over, da blir nøtter og frø lettere fordøyelige.

Neste dag: Sett stekeovnen på 175 grader.
Rør inn den ene spiseskjeen med Fiberhusk i deigen.
Kle en bakeplate med bakepapir eller smør den godt med raps- eller kokosolje.
Ha deigen over på bakeplaten.
Stryk den ut over platen med en slikkepott.
Dryss over en liten strøken spiseskje urtesalt eller havsalt.
Sett brettet midt i ovnen.
Stek i omtrent 40 minutter.
Ta ut brettet og legg knekkebrødet over på en rist
og stek videre, midt i ovnen, på 100 grader
med ovnsdøren på gløtt i omtrent en til halvannen time.
Da skal den være knusk tørr
– du kjenner om det er tørt nok når du bryter av en bit.

Så er det bare å kose seg med supersunt knekkebrød 🙂

 

 

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.