Artikkel

Det er mye godt å si om iskrem som smaker banan og sjokolade, eller banan som smaker iskrem og sjokolade, eller sjokolade med smak av banan og is. Min gode nevø på fem syntes det var fantastisk å slikke bollen, slikkepotten, vispen…. Men så var det nok, og han lurte på hvor den ordentlige isen var å finne. Mens hans søster på tre spiste tre porsjoner uten synderlig besvær. Og vi voksne, som liker både sjokolade, banan og is? Det er godt når søtsuget melder seg, og en har lyst å skeie litt ut, men ikke mer enn at en kan beholde en forholdsvis god samvittighet. Hvis en sørger for alltid å ha noen frosne bananer i fryseren, er det kjapt å lage, også.

Spesielt basedannende er ikke denne desserten. Men den er da melkefri, glutenfri og sukkerfri. Og den er ikke direkte usunn, om vi tar med at kakao inneholder en masse antioksidanter, og banan er rik på blant annet kalium og kalsium. Og så kan vi jo legge til et sitat fra Sri Sri Ravi Shankar, som omtales som en av verdens nålevende tre vise menn (De andre to er Dalai Lama og Deepak Chopra): ” Food matters, but not THAT much.”  Og da burde det sågar kunne gå an å forsyne seg med porsjon nummer to og tre for oss over tre år også 🙂

Sjokobananis – oppskrift
(1 porsjon)

2 dadler, finhakket
½ ts sitronsaft
1/8 ts havsalt
¼ ts rent, økologisk vaniljepulver
6 ts kakao eller carob
1 dypfryst banan, tint omtrent ti minutter

Alle ingrediensene unntatt dadlene kjøres i en mikser til konsistensen blir som softis. (Og det blir den merkelig nok) Om de finhakkede dadlene has i til slutt, etter at miksingen er ferdig, blir de som små, ekstra søte smaksbomber. Alternativt has de i mikseren fra begynnelsen av og gir en jevnere søtsmak til isen. Desserten er best om den spises umiddelbart, etter en stund i romtemperatur forsvinner iskremfølelsen, og det blir mer som en slags sjokoladekrem. Med banansmak. Og det er ikke uten videre like godt.

/!\ error getUserMedia.