Artikkel
Enda så godt som pære og sjokolade passer sammen, så er det ingen som har funnet opp pæresjokolade, så vidt meg bekjent, da. Og det burde vel skje?!
Dette er en mektig og deilig dessert. Konsistensen blir kremete, luftig og litt tung på samme tid, akkurat som i ekte mousse.
Det finnes miksere som kan lage fløyel av nøtter. Min er ikke sånn, men det er nære på, når jeg bare lar den gå lenge nok.
Moussen gjør seg helt sikkert veldig godt som sjokoladekakekrem, også.
Trenger du å bli overbevist om kakaoens helsebringende effekter før du setter i gang, så kan du jo lese litt på disse nettsidene: http://www.okosjokolade.no/om-kakao/hvorfor-ra.html . Det er hjemmesidene til Økosjokolade, som blant annet selger alt man trenger for å lage sin egen økologiske sjokolade. (Og det er raskt, morsomt og godt 🙂 )
Men så er det visst bare maks to mørke ruter per dag som gir de gode effektene. Sier i alle fall Fedon Lindberg. Ellers er det noen stoffer i kakaoen som trigger det samme hormonet som er aktivt under forelskelse. Et lykkehormon. Dermed er det lettere å forstå hvorfor sjokolade frister ekstra mye når livet ikke er bare enkelt. Og det skjer jo dessverre med jevne mellomrom for ganske mange av oss. Her er et botemiddel i nesten helt sunt-klassen:
(Har gjort ørsmå justeringer på oppskrift av Renée Voltaire: Salig blanding, 2010)
SJOKOLADEMOUSSE MED PÆREKOMPOTT – oppskrift
(Fire små glass eller to litt større)
1 ½ dl cashewnøtter, naturell
½ dl mandler
4 dadler, utsteinet
1 ½ ss kakao, gjerne rå
1 ts økologisk vaniljepulver eller frøene fra ½ vaniljestang
2 ts yaconsirup eller lønnesirup
1 ¼ til 1 ½ dl vann
Pæreskiver til pynt
Bløtlegg cashewnøtter og mandler i vann over natten slik at de blir lettere å fordøye.
Har du dårlig tid, går det bra uten bløtlegging.
Kjør nøttene først i en blender.
Tilsett så dadler, kakao, vanilje, agave/honning og vann.
(Spe med vann til passe konsistens, og tilsett mer hvis knivene sliter med å gå rundt.)
Kjør blenderen til du har en jevn mousse.
Legg en skje pærekompott i bunnen av glassene og fyll på med sjokolademousse.
La det stå i kjøleskapet en time før servering.
Pynt med en halv pæreskive og eventuelt et mynteblad. Delicious 🙂
PÆREKOMPOTT
1 stor pære, hakket. (Trengs ikke skrelles om den er økologisk.)
1 ss friske mynteblader, finhakket
Et lite dryss vaniljepulver, omtrent en kvart teskje, kanskje mindre, eller resten av frøene fra vaniljestangen.
Bland alle ingrediensene i en liten bolle.