Artikkel
Hirsegrøt til frokost er en varmende og god start på dagen. Sunn comfort-food, på en måte. Den blir kjempegod sammen med lunede blåbær søtet med for eksempel lønnesirup eller yaconsirup (Denne yaconsirupen fra IHerb er nydelig!). Og når grøten i tillegg er ispedd kryddere som gir sting, søtsmak og varme, da blir den uimotståelig.
Hirse er rik på magnesium, fosfor, kalium, jern og silisium. Det er et av de få kornslagene som er basisk, den er lettfordøyelig, glutenfri og er ikke allergifremkallende.
Her kan du handle økologisk hirse rimelig hos nettbutikken nu3.
«One Health» er nå blitt et begrep innen medisinen. Det handler kort sagt om at alt henger sammen med alt. Å spise økologisk hirsegrøt med ville bær, bidrar til mye på mange plan. Ikke bare for egen helse og velbefinnende og alt mikrolivet i egen kropp som påvirkes positivt, men det gir også ringvirkninger langt utenfor oss selv, og bidrar til at den store helsen på Moder Jord til syvende og sist også påvirkes av våre enkle, sunne små handlinger. Renée Voltaire, den svenske helsematgründeren, har et slagord som har mye for seg: «Change the world with knives and forks» 🙂
Her er en annen god oppskrift med hirse i hovedrollen: Indisk hirserett med rødbeter.
SPICY HIRSEGRØT – oppskrift
(1 porsjon)
1 dl hirseflak (selges i helsekostbutikker)
2,5 dl vann
en klype havsalt
noen dryss kardemomme, kanel, chili og ingefær
Kok opp under omrøring.
Jo lenger den koker, jo tykkere blir den.
Jeg koker den bare få minutter.
Tilbehør:
4 ss frosne bær, f.eks blåbær eller skogsbærblanding
1 ts lønnesirup, yaconsirup eller bittelitt stevia
Bær og søtstoff varmes i en liten kjele/sausepanne.
Når de er tint og lune, kan de tas.
Ha grøten i en skål, hell over de varme bærene og pynt eventuelt med kokosflak.
Ha fine frokoster og gode dager!