Artikkel
Is er godt, vaniljeis ikke minst! Denne er selvsagt uten melk og egg og sukker. Med kokosmelk og stevia og ekte vaniljepulver blir den god. Og rask å lage. Og ideell for diverse allergikere og andre som av helsemessige eller etiske grunner vil ha det som er rent og naturlig og ekte.
Rør det sammen, la det kjølne og stivne maks et par timer i fryseren. Og kos deg med sunt og deilig snadder i sommervarmen:-)
Oppskriften er sterkt inspirert av kostveileder Hilde Lien på Lillehammer. Jeg gleder meg til hun åpner sin planlagte steinalderkostcafé. Hun er ekspert på sunne desserter, godteri og kaker. Nesten utrolig at det kan smake så godt når det samtidig er så sunt.
KOKOSVANILJEIS – oppskrift
(Blir tre dessertglass)
1 boks kokosmelk (ikke lettvarianten, helst den økologiske)
1 toppet ss lecithin (gir perfekt konsistens. Selges på helsekost)
1 ts ekte vaniljepulver (Selges på helsekost og på nett)
12 – 15 dråper flytende stevia med vaniljesmak (Helsekost eller nettbutikk)
Ha alt i en blender, men hold tilbake noen av steviadråpene.
Smak til med stevia til riktig søtmengde når det er rørt sammen.
Helles i tre (dessert)glass og settes i fryseren.
Glassene sprekker ikke siden de er åpne øverst.
Etter omtrent en til to timer har den konsistens som is.
Hvis den står lenger blir den steinhard, da oppbevares den bedre i kjøleskapet.
Alt godt for en deilig dessertstund, alene eller med gjester, før frokost eller til kvelds 🙂
——————————————————————————————-
Etterpåklok kommentar: Brukes den økologiske kokosmelka fra www.iherb.com blir resultatet best. Den skiller seg ikke når den settes kaldt, og har en ganske tykk og kremet konsistens.