Artikkel
Ingefær er veldig basedannende og super å bruke i mange sammenhenger. Finhakket, revet eller tørket som krydder i dressinger, kaker, desserter og middager, skivet i woker og gryter, syltet som spennende tilbehør til asiatiske retter, eller i kokende vann som velgjørende og varmende drikk: Enten alene, eller sammen med andre kryddere i for eksempel den indiske teen chai, eller sammen med noen dråper sitron eller lime.
Den har en oppkvikkende effekt og er fin å bruke som alternativ til kaffe.
I boka Mat for immunforsvaret av Kirsten Hartvig står det om dens varmende og velgjørende egenskaper som hjelper ved forkjølelser og forfrysninger. Den forebygger migrene, er kvalmestillende, krampestillende, svettedrivende, blodkarutvidende, stimulerer den perifere sirkulasjonen og hjelper kroppen å kvitte seg med giftstoffer.
Legg noen tynne skiver skrelt ingefær i en kopp, hell over kokende vann og teen er servert!