Artikkel


Paul Løwe, kjent for blant annet det lekre nettmagasinet Sweet Paul, står bak denne oppskriften på vintersalat. Jeg har bare gjort små justeringer.

En litt mektig salat som egner seg godt i den kalde årstiden. Fin å ta med til en felles buffet, siden den ikke serveres varm.

Hvis vi sier som antroposofene, at et måltid bør inneholde både rot, stilk og blomst av ulike grønnsaker, så er vi nesten der med denne retten. Rødbet  er spesielt næringsrik, blant annet med sitt høye jerninnhold.

Vil du spise den sammen med en god proteinkilde, kan det være godt sammen med en grønnsaksburger. Som for eksempel denne Brilliante veggisburgeren skapt av Jamie Oliver, i norsk språkdrakt.

Eller med noen skiver hjemmebakt grovbrød (fritt for gluten, mais og soya), som dette.

VINTERSALAT MED LØNNESIRUP – oppskrift
(4 personer)

4 persillerøtter, skrelt og delt i fire på langs
4 rødbeter, skrelt og delt i båter
12 små poteter, delt i båter
1 ss olivenolje
salt og pepper
grønn bladsalat, gjerne flere slag
2 ss pinjekjerner, ristet
1-2 ss olivenolje
1-2 ss lønnesirup

Varm ovnen til 200 grader.
Ha persillerot, rødbeter og poteter i en ildfast form.
Det er en fordel med minst størrelse på rødbetbåtene,
så alt blir ferdig samtidig, for de trenger lengst steketid.
Drypp over olje, og krydre med salt og pepper.
Stek til de blir møre, 25 – 30 minutter til en liten time.
Ta dem ut og ha dem på et fat, generøst dekket med salatblader.
Legg på de stekte grønnsakene og ristede pinjekjerner.
Drypp over mer olje.
Drypp over lønnesirup.
Strø eventuelt mer salt og pepper over.

Så er det servert 🙂

 

 

/!\ error getUserMedia.