Artikkel

Denne sjokolademoussen smaker rett og slett himmelsk, er rask og lage og inneholder få ingredienser 🙂

Det er smart å gå til oppskriftene i raw-food-verdenen når man vil ha de sunneste variantene av lekre kaker og desserter! De inneholder hverken sukker, egg, melk eller gluten. I stedet er de som regel fulle av næring fra frukt og bær. Ofte er det tilsatt diverse elementer av supernæringsrike matvarer.

Her er det kakaoen som gir et skikkelig løft – det finnes ingen matvare som har et høyere innhold av antioksidanter enn den. I gamle kulturer ble den visstnok ansett for å være så verdifull at den ble brukt som penger!

Oppskriften er opprinnelig fra ”Raw food på norsk” av Erica Palmcrantz og Irmela Lilja. Jeg har bare endret litt ved å foreslå stevia som et alternativt søtningsmiddel.

Stevia kan det forresten være greit å skaffe seg, først som sist! I nettbutikken hos www.iherb.com selges økologisk steviapulver rimelig. Den grønne urten, som er ganske lik basilikum, er lenge brukt andre steder i verden for å gi alternativ søtsmak til sukker, uten bivirkninger. Den påvirker ikke blodsukkeret, har null kalorier, den inneholder diverse vitaminer og mineraler. Den er hundre ganger søtere enn sukker. Vær forsiktig med doseringen, så du ikke overdriver bruken, da kan du bli veldig ”mettet” og lei av smaken!

Uansett hvilket søtningsmiddel du velger, er alle syredannende. Jeg tror at stevia er det beste når du først trenger søtsmak.

Det er bare avokadoen som er basedannende her, men en ganske så sunn og god dessert er det, uansett 🙂

FLUFFY SJOKOLADEMOUSSE – oppskrift
(2 porsjoner)

3 dadler uten stein
½ dl vann
2 flate ss lønnesirup/yaconsirup (eller 1 flat ss honning og 1/8 ts steviapulver)
½ ts vaniljepulver
1 ½ medium avocado, godt modnet
½ dl kakaopulver

Kjør alle ingrediensene til en myk og kremaktig røre i food processoren eller med stavmikser. Stans maskinen fra tid til annen og skrap massen ned fra sidene, slik at alt blir godt blandet.

Oppbevares i boks med tettsluttende lokk og holder seg omtrent tre dager i kjøleskapet og to uker i dypfryseren. Men så lenge blir det sikkert ikke stående 🙂 🙂

 

 

/!\ error getUserMedia.