Artikkel

Hei igjen, og godt nytt år!

Har du lyst å starte dagen med en nypresset, oppkvikkende og supersunn juice, men lurer på hvilke ingredienser du skal bruke? Det er jo et hav av muligheter, og du kan fylle på med masse forskjellig i samme drikk, eller starte forsiktig med noen få ingredienser. Jeg har forstått det slik at jo færre ingredienser som «konkurrerer» om oppmerksomheten, jo bedre. Å drikke ren stangsellerijuice på tom mage, gjerne så mye som en halv liter, er det smarteste du kan gjøre for å få maks uttelling, i følge Anthony William. Mange klarer ikke den litt stramme smaken av stangselleri, og går en omvei før de kommer dit, og mildner den med for eksempel eple og agurk. Dette er en slik mild versjon, men spritet opp med ingefær, gurkemeie og hvitløk (om du vil gi deg selv en skikkelig boost).

Alle disse ingrediensene inneholder massevis av vitaminer, mineraler og andre helsebringende komponenter. Om du vil bli skikkelig inspirert, anbefaler jeg boken Livsforvandlende mat av A. William, der han tar for seg de 50 sunneste råvarene på planeten, og hvor alle disse seks er omtalt med hva de inneholder, hvordan de virker, hvilke plager de fungerer på pluss at hver av dem har fått sin egen spennende oppskrift. Jeg ser den er utsolgt nå, den kommer sikkert tilbake i nytt opplag, eller kjøp den engelske versjonen.

Er du nybegynner, kan et lite shotglass være nok i begynnelsen. Etterhvert kan du øke mengden til omtrent en halv liter, gjerne på morgenen før du har spist.

Jeg begynte å juice regelmessig for omtrent et år siden. For meg har det skjedd masse fint – energien har økt og diverse helseplager har avtatt eller forsvunnet. Jeg gjorde en del andre kostholdsendringer samtidig, så det er ikke bare juicingen som er årsaken, men den er en viktig faktor.

Jeg pleier å la den få virke i minst 20 minutter før jeg spiser frokost. Den bør helst drikkes straks den er nypresset, før den begynner å oksidere. Får du tak i økologiske råvarer, slipper du forhåpentligvis rester av sprøytemidler i styrkedrikken.

Om du ikke har juicemaskin, kan du mikse alle ingrediensene i en food processor eller blender sammen med litt vann, og presse ut juicen gjennom et filter, som et tynt klede (for eksempel tynnslitt kjøkkenhåndkle) eller en nøttemelkspose. For å få full effekt av stangsellerijuicen om du går for bare den,  skal den drikkes ren, det vil si at du ikke må mikse den med vann.

Her er et innlegg om stangsellerijuice samt hvor du får mer info gjennom bøker og sosiale medier for ytterligere inspirasjon.

GRØNN JUICE MED STANGSELLERI, AGURK OG EPLE – oppskrift
(Blir omtrent en halv liter)

1 agurk
4 stilker stangselleri
1 rødt eple
1 hvitløksfedd
en til to sukkerbitstor ingefærrot
en til to sukkerbitstor gurkemeierot

Vask og del opp agurk, stangselleri og eple. Kjør det gjennom juiceren og ta eventuelt i det du ønsker og den mengden som passer deg av hvitløk, ingefær og gurkemeie.

Drikk, nyt og vit at du gir deg selv og din egen kropp en gave 🙂

/!\ error getUserMedia.