Artikkel

Her er en kremet, fargeglad og næringsrik dressing som gir et ekstra løft til salaten, og som sikkert gjør seg veldig godt sammen med burgere, for eksempel en rødbetburger eller rødbetfalafel! Dressingen har et ørlite skarpt hint av ingefær, og med lett syrlig sitron balansert opp mot søt lønnesirup.

Den er rask å lage! Bare å skrelle en squash, hakke ingefær, skvise en sitron og mikse med lønnesirup, gurkemeie og tahini i en blender. På få minutter har du den klar.

Jeg anbefaler deg å ikke droppe tahinien. Både fordi den bidrar til den ekstra kremete konsistensen, i tillegg til at den gir en rundere smak på dressingen. (Selv om det egentlig er helt forbausende hvordan både rå og varmebehandlet squash gir kremet resultat når den moses. Enten det er i supper eller i en dressing.)

Det er forresten alltid kjekt å ha en boks tahini stående i kjøleskapet. Den holder seg en liten evighet, dersom du ikke blir hekta på denne oppskriften, da. Og sesamfrøene som den er basert på, har mye kalk, jern, sink, magnesium, selen og kobber, samt lettopptakelig protein.  Omtrent en halv deciliter sesamfrø gir oss mer kalk enn  fire ganger så mye melk.

Hvitløksdressing med tahini som base er noe annet du kan bruke den til, pluss å ha en dæsj i hummus, er også finfint. I kaker og kjeks, også, forresten. Men nå er jeg i ferd med å havne ut på viddene her, eller på feil vidde, kanskje. (Haha, har strevd litt med dette innlegget, og hva jeg skal skrive. Kan jo egentlig bare presentere oppskriften på en gul og god dressing, og så trykke på «Publiser». Men så er det jo mer enn bare en dressing! Den gir oss diverse fine helsebringende ting på kjøpet, som jeg også kanskje kunne fortalt om. Ting vi kanskje trenger mer enn noensinne nå, fordi vi stresser så mye og sliter ut kroppene våre på både det og en livsstil der vi rører oss for lite, blir utsatt for så mye slags forurensning gjennom luft og vann og mat,  blir bestrålt fra diverse duppeditter vi omgir oss med, og vel er mer syke enn vi har vært tidligere gjennom historien. Og så er jeg litt usikker på hva som er interessant for deg som leser! Er det rene «whole food»-oppskrifter du er ute etter? Eller er det i tillegg informasjon som inspirerer deg til å ville leve et renere liv for bedre helse? Kanskje er det nok å bare få oppskrifter, fortrinnsvis veldig gode, og bare vite at dette er bra for deg og de du lager det til, uten å måtte lese en hel artikkel alle bonuseffektene det gir, før du får oppskriften? Har sett en funksjon som kalles «Jump to recipe» på enkelte utenlandske blogger. Kanskje det er tingen, for da kan de som vil droppe det, hoppe rett dit, og de andre får en litt lengre innledning? Legg gjerne igjen en kommentar her og fortelle meg hvilke tanker du har om disse tingene! Det vil jeg sette veldig stor pris på!)

OK, la oss omsider jump to recipe!

GYLLEN DRESSING  MED GURKEMEIE OG INGEFÆR – oppskrift
(Gir ca 2 dl)

1 liten squash, skrelt, delt  i grove biter (ca 200 gram)
6 ss saft av sitron
2 ss lønnesirup
3/4 ss hakket ingefær
1/4 ts gurkemeie
1 ss tahini

Ha alle ingredienser i en blender, og kjør til det er blitt en homogen masse.
Hvis du liker litt sting: Smak til om du vil ha en ekstra kvart spiseskje ingefær i.

 

TIPS:

  • Det er en fordel med skrelt squash, så du slipper grønnskjær i den gule dressingen.
  • Ta i et hvitløksfedd eller to,  for variasjon.
  • Jeg kjøper denne tahinien fra Dastony på Iherb, den er mild og og god.
  • Vil du vite mer om bruk og hva som er god tahini, så les gjerne dette innlegget hos Et kjøkken i Istanbul.


/!\ error getUserMedia.