Artikkel

Nydelig karamellsaus uten raffinert sukker og melkeprodukter.
Hovedingrediensen er tykk kokosmelk, smaksetterne er det karamellsmakende kokossukkeret, mørk lønnesirup, ekte vaniljepulver og en liten klype salt.
Når disse godsakene får stå og simre i en kjele en god stund, får du en tykk, søt og deilig saus som passer like godt på is, fruktsalat, ovnsbakte pærer eller epler, pannekaker, vafler og kaker.

Oppskriften fant jeg her i Ren Mat, den eneste endringen jeg gjorde var å utelate kokosoljen.

Første gang jeg lagde den var et helt juleselskap på 23 personer smakspanel, og uten unntak ble den godkjent av både små og store. Neste gang kokte den for lenge, og ble til fantastisk karamell. (Den typen som er så seig at det kjennes som om tennene er låst fast, fordi man ikke klarer å la tålmodighet være en dyd, og begynner å tygge på herligheten, for raskere å få plass til mer.)

Den skilte seg forresten etter å ha kokt bortimot halvannen time, så det er nok greit å stoppe etter maks en time, slik det står i originaloppskriften.

 

KARAMELLSAUS – oppskrift
(Blir omtrent 2 dl saus, avhengig av hvor lenge den koker)

4 dl kokosmelk (ikke lett variant)
1 dl kokossukker
1/2 dl lønnesirup eller honning
1/2 ts vaniljepulver
1 klype uraffinert salt

Bland alle ingrediesene i en tykkbunnet kjele, og la simre til karamellen får en tyktflytende konsistens, gjerne en time.

PS: Den tykner i kjøleskap, varm den da for eksempel i vannbad før bruk.

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.