Artikkel
Kjendiskokk Eyvind Hellstrøm har sagt at det eneste produktet i frysedisken som er verdt å handle er slike små, grønne erter som denne røren er lagd av.
Da jeg fant oppskriften på pålegget med det noe betenkelige navnet mandel- og ertechutney, tenkte jeg at den umulig kunne bli god. Men så feil kan man ta, for mandel- og ertechutney er nemlig bare supergodt!
Dette lignet litt på å gå shopping med en venninne. Hun finner et klesplagg til deg som du er sikker på at du ikke kommer til å kle. Du tar det på deg, og yess, så blir det yndlingsplagget de neste tre årene.
Jeg kommer til å ha denne ofte fremover. Lage en stor porsjon og ha den i en boks i kjøleskapet. Spise mandel- og ertechutney som pålegg på rundstykker og knekkebrød, eller fylle den opp i en stangselleri, eller knaske den med en gulrotstav som dipp. Masse protein gir metthet som varer og stabilt blodsukker, og en friskhet i smaken gjør at man ikke blir lei.
Få ingredienser gjør den rask å lage, og det er ikke umulig at du har alt i huset og bare kan sette i gang.
Den er inspirert av Kurma Dasas bok ”Quick vegetarian dishes – recipes you can prepare in a hurry”.
Vær så god, her er redningen når du er småsulten og vil ha noe proteinrikt, godt og mettende i en fei 🙂
MANDEL- OG ERTECHUTNEY – oppskrift
2 dl mandler, grovt hakket, deretter ristet gylne i panne
2,5 dl tinte selskapserter
1 ts finrevet ingefærrot
3-4 ss vann
2 ts juice av lime eller sitron
1 ts malt koriander
1 ts havsalt
½ ts nykvernet pepper
Kjør de ristede mandlene i food processor til de er ganske finmalt.
Ha i resten av ingrediensene og kjør til en ganske glatt røre.
Ha i litt mer vann om du vil ha en løsere konsistens.
Voilà!
Følg Pranava på Facebook, Instagram og Bloglovin for mer sunn og plantebasert inspirasjon!