Artikkel

Bilde rød bønnepostei med gresskarkjerner og oregano-1

Ganske ofte er det temmelig tomt for pålegg her, siden jeg sjelden spiser «vanlig» frokost.  Men noen  ganger må ting skje kjapt, og da er det greit å ta utgangspunkt i noen blingser eller wraps. Da lager jeg gjerne en bønnepostei i en eller annen variant. En boks bønner, tomatpuré, salt og pepper, litt løk, noen urter, sitron stavmikses på få sekunder, og dermed blir det et mettende og næringsrikt og godt pålegg. Er fortsatt i ekstase etter å ha oppdaget at jeg tåler surdeigsbrød bakt på urkornet svedjerug, så dette er et lite gourmetmåltid for meg.

Denne gangen hadde jeg i bløtlagte gresskarkjerner i tillegg. De topper nesten statistikken over det mest proteinrike fra planteriket, og inneholder blant annet mye sink, som er viktig for immunforsvaret.
Her er det mange goder på mange plan: Enkelt og kjapt å lage, lett tilgjengelige ingredienser, mettende og proteinrikt og sunt. Og ikke å forglemme at det smaker godt, da – litt syrlig, litt kremet og samtidig med tyggemotstand i de ikke helt moste kjernene. Oregano gjør seg alltid godt sammen med tomater, her i puréversjon.

RØD BØNNEPOSTEI MED GRESSKARKJERNER OG OREGANO – oppskrift
(Nok til omtrent 6-7 brødskiver?)

1 boks hermetiske kidneybønner, skylt og avrent (230 gram)
(også kalt røde bønner og salat-og grytebønner)
1,5 dl bløtlagte gresskarkjerner (4 timer bløtlegging er nok)
1/2 liten rødløk, skrelt og grovhakket
2 ts saft av sitron
2 ss tomatpuré
2 ts oregano, tørket
Havsalt og pepper etter smak

Alle ingredienser has i en bolle og stavmikses til gresskarkjernene er grovhakket.
Smak til med eventuelt mer sitron eller eddik, salt og pepper.

Ha et godt måltid:-)

/!\ error getUserMedia.