Artikkel

Den er så saftig at det er med nød og neppe den vil stekes i en brødform, men skivene du skjærer smuler bare litt, velvillig samarbeidende tross alt. Likevel – velger du å steke den i en videre form, så du kan skjære firkantede krydderkakestykker i stedet, vil den nok ikke protestere.

Det fine med brødformprinsippet er at etter at skivene er sirlig skåret og blitt til en anselig stor mengde kakestykker, og du fryser dem ned med litt matpapir imellom, er de så kjappe å tine hver gang du vil ha en søt og varmt krydret godbit. Sånn helt plutselig liksom, og gjerne litt utpå kvelden. Sammen med en god kopp te.

Jeg startet med å lage en sjokoladekake fra den fine bloggen til Bianca Zapatka, og underveis mens ingrediensene forsvant ned i bakebollen, bleknet sjokoladesuget til fordel for lysten på krydderkake. Som jeg hadde hatt helt siden jul. Og med noen få grep (fire kryddere i stedet for kakao) ble den en skikkelig saftig krydderkake i stedet. Her er oppskriften:

SAFTIG KRYDDERKAKE – oppskrift
(Fyller én brødform halvveis opp)

500 g kokte kikerter (Litt i underkant av tre tetrapakker kokte kikerter)
2 dl vann
3 ss tahini eller nøttesmør
60 g banan (omtrent en halv)
2 ts vaniljepulver
200 g kokossukker
1,5 ts natron
45 g kokosmel eller 90 g mandelmel
2 ss chiafrø
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt kardemomme

1. Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme

2. Ha alle ingrediensene i en food processor i den rekkefølgen som er angitt, eller mos først kikertene godt og rør inn resten dersom du ikke bruker kjøkkenmaskin.

3. Bland til en jevn deig.

4. Fyll deigen i en bakepapirkledt brødform eller annen form.

5. Stek til det ikke sitter igjen noe særlig deig på en bakepinne/tannpirker, i omtrent 35 til 40 minutter, til gyllenbrun skorpe.

6. La avkjøles i formen.

Jeg håper og tror det vil smake!

 

/!\ error getUserMedia.