Artikkel

Håper disse småkakene med indiske kryddere smaker like godt også uten minner fra et yogakurs!

Der ble de servert i en av de gode pausene, da kroppen kjentes myk og sinnet avbalansert. Sammen med en kopp varmende sitron- og ingefærte. Kurset gikk på høyfjellet, vinduer sto på vidt gap for å få inn den friske luften til neste time, og vi hadde tullet oss inn i myke pledd mens vi varmet hendene rundt tekrusene.

Man kjenner visstnok til bruken av dadler som snacks og søtningsmiddel hele seks tusen år tilbake. Og de er supre til å dekke søtbehovet uten å skape den avhengighetseffekten som det hvite, raffinerte sukkeret gir.

Uansett om vi kaller dem kjeks, småkaker eller cookies – lettvinte og gode er de når det kommer uventede gjester, når du vil ha med energipåfyll i nistepakken eller bare rett og slett når du vil ha noe godt.

SIVANANDA SMÅKAKER – oppskrift
(Blir omtrent 22 stk)

Sett ovnen på 200 grader

*14 dadler, steinfrie
*2 dl rapsolje eller rå, økologisk kokosolje
*200 g bokhveteflak eller lettkokte havregryn
*150 g quinoamel
*1,5 ts (Ceylon-)kanel
*0,5 ts malt muskat
*1,5 ts finrevet ingefærrot
*1,5 dl plantemelk (for eksempel av mandler)
*50 g rosiner
*50 g skivede eller hakkede mandler

 1. 1. Bland alle ingrediensene unntatt rosiner og mandler i en mikser.
  2. Når deigen er ferdigblandet has rosiner og mandler i.
  3. De blandes raskt inn uten at de blir helt finmalt i maskinen, så blir det litt mer konsistens i kakene.
  4. Reguler fastheten på deigen med plantemelk, kanskje trengs det litt mer for lettere å kunne klemme ut flate kaker på stekebretttet.
  5. Legg deigklatter på omtrent en spiseskjestørrelse på stekebrettet og form til flate, runde kaker. De kan ligge tett, for de eser ikke.
  6. Stek på bakepapirkledt plate i omtrent 12 til 15 minutter på 200 grader. De skal være gylne langs kantene når de er ferdige.
  7. Avkjøles på rist.

Tips: Godt drikke til er te som du enkelt kan lage ved å helle kokende vann over tynne skiver av ingefær og tilsette noen dråper sitron.

Her er en annen sunn og god oppskift på småkaker med sjokoladesmak, dersom du ikke ble helt overbevist om at det var akkurat disse du ville ha 🙂

PS: Følg gjerne Pranava på Facebook og Instagram!
Innlegget ble oppdatert 10.02.2016.

/!\ error getUserMedia.