Artikkel

Sushi betyr antakelig «rett basert på ris», selv om jeg også har sett oversettelsen «sur smak».  Denne sushien ble med meg i et konfirmasjonsselskap forleden der det ble servert tapas, og den fikk gode tilbakemeldinger, selv om den ikke var spesielt syrlig og ikke inneholdt den ris, heller.

Jeg spiser dette ofte for tiden. Det er så enkelt, og den kan fylles med så mye godt! Jeg bare legger et noriark på skjærefjøla, og legger en liten bunke salatblader på. Deretter tar jeg rett og slett hva jeg har tilgjengelig av frukt og grønt. Noen båter av cherrytomater, agurkstaver, gjerne avokadobiter, kanskje har jeg  staver av mango eller eple i. Og noe saftig med smak er alltid godt å ta på. Et skvis av sitron, kanskje sriracha eller en type nøttesmør, smaker veldig godt i. Så er det bare å rulle den sammen så den blir tettest mulig, og spise den slik som fingermat. Jeg dropper ofte å dele den i biter, bare spiser den som den er, eventuelt sammen med en god dipp til.

SUSHI UTEN RIS – oppskrift
(Gir omtrent 48 munnfuller)

Finn frem og klargjør følgende – det som eventuelt blir til overs er supert som salat senere:
Ca 8 noriark
1/2 salathode,
1/2 dl sriracha eller nøttesmør eller saft av sitron
2 små avokadoer, i staver
1 mango, i staver
1/2 agurk, i staver
1 kopp spirer
eventuelt en håndfull dulse

1. Legg noriarket foran deg med den blanke siden opp.
2. Legg på ingrediensene som vist på bildet. Tørre salatblader nederst, gjør at noriarket ikke går i oppløsning av fukt, og holder seg lenger.
3. Stryk én finger fuktet i vann langs kanten lengst fra deg, som lim.
4. Rull sammen til en tett pølse, og hold den noen sekunder presset mot skjærefjøla med skjøten ned.
5. Bruk en skarp og ren kniv til først å dele den i to midt på. Deretter deler du hver av halvdelene i tre like store biter, slik at hver pølse utgjør seks munnfuller.

Tips:
Denne økologiske syltede ingefæren  fra Clearspring er helt nydelig, og inneholder ikke raffinert sukker. Den selges også i helsekostbutikker.
Dette gresskarkjernesmøret fra Dastony passer veldig godt sammen med den salte norien, yummm-yumm, og smaker så godt! Selges også i helsekostbutikker.
Disse økologiske noriarkene kommer i en pakke på 50, veldig praktisk når du først har fått smaken!
Og denne rødalgen, kalt søl på norsk, dulse på engelsk, er utrolig god i tørket tilstand, litt læraktig tyggemotstand, salt og nøtteaktig smak. Passer veldig godt i sushi 🙂

/!\ error getUserMedia.