Artikkel

 

Deilig og varmende løksuppe i kalde høstkvelder!

Fin å dele med mange, fordi den kan gjøres i stand god tid i forveien. Den blir bare bedre av å stå og trekke på svak varme på komfyren, dersom det tar tid før gjestene sitter til bords. Og så er det veldig koselig å samles rundt noe så enkelt som en stor gryte med varm suppe!

Bor du alene, er det fint med slike store porsjoner som kan bli til ”fast food” i flere omganger, og til ulike måltider. Fryses ned i porsjonspakninger går også fint.

Velg det tilbehøret du synes passer best, jeg foreslår timianrundstykker med mandler eller sesamknekkebrød med pesto og guacamole på,  eller et raust dryss med ristede, salte frø.

Om du fortsatt er i tvil på hvorvidt du vil gi denne løksuppen en sjanse, så bare vit at etter løken er ferdig tilberedt, er det kjapt å ha resten av ingrediensene i gryta. Og etter det skal det jo bare stå der og trekke!

Løksuppe er super mat mot forkjølelse: Løk er en naturlig bakteriedreper. Hvitløk beskytter mot et bredt spekter av bakterie- sopp- og virusinfeksjoner. Og timian er en av de mest effektive av alle antibiotiske urter, skriver Kirsten Hartvig i ”Mat for immunforsvaret”. Her på Urtekilden kan du lese mer om de fantastiske egenskapene til timian.

 

GYLLEN LØKSUPPE MED HVITLØK OG TIMIAN – oppskrift
(Til 4 sultne personer. Eller: omtrent ti porsjoner 😉 )

*1 ½ kg gul løk i tynne skiver
(eller 10 medium løk og 2 medium purrer)
*1 toppet ss rå kokosolje
*3 hvitløkbåter, finhakket
*1 stort laurbærblad
*2 ts tørket timianpulver eller en frisk timiankvist
*1 flat ts gurkemeiepulver
*1 ½ liter grønnsaksbuljong
*2 – 3 ss sitronsaft
*Havsalt og pepper etter smak

  1. 1. Rens løken (og eventuelt purren) og skjær i tynne skiver.
    2. La den surre seg blank i oljen på svak varme i gryta.
    3. Ha i hvitløk, laurbærblad, timian og gurkemeie.
    4. Hell i grønnsaksbuljongen.
    5. La småkoke i 30 – 40 minutter.
    6. Smak til med sitronsaft, havsalt og nykvernet pepper.

 

PS: Følg Pranava på Facebook og Instagram for mer inspirasjon! Tusen takk for likerklikk og delinger her 🙂 

følg Pranava på facebook!

Trykk på "lik side" for å følge Pranava på Facebook.