Artikkel

Sriracha, en spicy tykk tomatsaus opprinnelig fra Thailand, passer til nesten alt!

Mens originalen er laget av chili, eddik, hvitløk, sukker og salt, er denne enda et hakk sunnere uten raffinert sukker og med frisk sitronsaft. Her er det helse i hver ørlille smaksprøve.

Du bestemmer selv hvor spicy du vil ha den utfra mengde chili du tar i.

Det er bare å ha alle ingrediensene i en blender og mikse, så har du veldig snart en god dipp eller dressing som kan brukes som tilbehør for eksempel til sommerruller eller vårruller, med ris eller quinoa, til salaten, på en avokado, en bakt potet eller bakt søtpotet, med pasta eller agurknudler/grønnsaksstrimler, i en suppe, en gryte eller til en burger. Jeg hadde den nylig sammen med dampet asparges og ovnsstekte potetbåter, den passet finfint der også. Nå kan den stå i minst fem dager i kjøleskapet og ta følge med nesten alt det som måtte dukke opp av måltider i de neste dagene.

SRIRACHA I SUPERENKEL VERSJON – oppskrift
1 paprika, stilken fjernet
2 små tomater
1/2 rød chili med frø
4 dadler, stenfrie
1,5 dl soltørkede tomater
4 fedd hvitløk
1/2 sitron, saften
1 ss lønnesirup
1/4 ts chiliflak – smak til

Miks alle ingredienser i en food processor til det er godt blandet. Hvis du bruker soltørkede tomater og dadler som er veldig tørre, kan de med fordel bløtlegges i 30 minutter i kaldt vann først. Smak til med chiliflak til slutt.
Vel bekomme!

For alle de fantastiske helsefordelene disse ingrediensene har, kan du sjekke ut originalversjonen jeg benyttet og justerte litt, på Medical Medium blog.

/!\ error getUserMedia.